Analizator treści listu w języku polskim i angielskim

unikanie spamerskiej treści w AnoMail

Analiza treści listu pod kątem spamu

Analizator treści listu w języku polskim i angielskim szuka w przygotowanej przez Państwa treści listu zwrotów typowych dla spamu. AnoMail ma wbudowaną listę słów oraz fraz w języku polskim lub angielskim. Lista jest aktualizowana na bieżąco więc macie Państwo dostęp do aktualnej listy słów, których powinniście unikać.

Dostęp do analizatora treści listu w języku polskim i angielskim jest możliwy po naciśnięciu przycisku Sprawdź i wybraniu funkcji Analizator treści (PL/EN), która widoczna jest w oknie edycji wiadomości e-mail. Warto z tej funkcji korzystać aby zwiększyć szansę dotarcia do potencjalnego klienta.

Nikt nie lubi otrzymywać typowych zapytań ani ofert więc trzeba poświęcić trochę czasu aby napisać dobrą treść czyli taką, która jest interesująca z punktu widzenia marketingowego oraz nie zawierającą zwrotów, które pojawiają się w typowych zapytaniach. Warto w tym przypadku zainteresować się tzw. cold mailingiem czyli spersonalizowaną wysyłką zapytań.

Analizator treści listu w języku polskim i angielskim

Filtry antyspamowe wykrywają spamerską treść

Podstawowym błędem, przez który list może trafić do spamu jest przygotowanie treści zawierającej znamiona spamu czyli słowa lub zwroty na jakie wyczulone są filtry antyspamowe np. Szanowni Państwo, tylko teraz, zapraszamy Państwa itd.

W program AnoMail wbudowano analizator antyspamowy treści, który szuka w języku polskim lub angielskim niepożądanych zwrotów. Po przeprowadzeniu analizy pokazuje Państwu, które zwroty lub słowa należy usunąć albo zmienić na inne aby zmniejszyć ryzyko trafienia do spamu przez tzw. spamerską treść.

Typowo spamerską treść przedstawiono na poniższym rysunku. Za każde z niepożądanych słów filtr antyspamowy np. SpamAssassin daje punkty. Po przekroczeniu określonej ilości punktów np. 5, list jest oznaczany jako SPAM lub kasowany na poziomie serwera.

Poznaj tajniki wysyłania masowej korespondencji email: